Свещеник от Тоскана сравни Франциск с папа Бенедикт в новогодишно обръщение,

...
Свещеник от Тоскана сравни Франциск с папа Бенедикт в новогодишно обръщение,
Коментари Харесай

Свещеник беше отлъчен заради тежки обиди срещу папа Франциск

Свещеник от Тоскана сравни Франциск с папа Бенедикт в новогодишно послание, публикувано онлайн. Италианският духовник е осъден, откакто назова папа Франциск  " антипапа грабител ", съобщи " Гардиън ".

Речта на отец Рамон Гуидети пред паството в църквата " Свети Раниери " в Гуастиче, селце в тосканската провинция Ливорно, беше във връзка първата годишнина от гибелта на предшественика на Франциск, Бенедикт XVI.

Във видеозаписа на проповедта, която продължи повече от. 20 минути и която беше публикувана в интернет, Гуидети назова аржентинския понтифик, с предходно име Хорхе Марио Берголио - просто " господин Берголио ", преди да го опише като " йезуитски масон, обвързван със международните сили, антипапа грабител ".

Гуидети продължи да споделя, че Франциск имал  " мъртъв взор, в небитието ", за разлика от " положителния Бенедикт ".

Според известията той е бил приветстван от част от паството си. Отлъчването му от църквата обаче пристигна бързо. Симоне Джусти, свещеник на Ливорно, издаде указ, в който се споделя, че Гуидети е " направил обществено акт от схизматично естество ", и подреди той да бъде отхвърлен от длъжността енорийски духовник на Свети Раниери в Гуастиче. Епископът предизвести другите свещеници " да не вземат участие в никакви негови церемонии или други паметни практики ", защото това ще докара до " доста съществено наказване, а именни отделяне ".

Гуидети, който е прочут в селото с предишни антифранцискални изявления, съобщи, че се гордее, че е отстранен, и добави, че това е " знак на горделивост да бъдеш отвън тази черква, която е робия ".

" Спокоен съм ", сподели той пред радио Domina Nostra, радиопредаване, водено от Алесандро Минутела, различен духовник, който беше отстранен, откакто атакува папа Франциск. " Но съм учуден от скоростта, с която се спусна гилотината. Ще рамкирам декрета и ще го окача на стената - това ще бъде нещо, с което ще се гордея ".

Франциск беше назначен за папа, откакто Бенедикт подаде оставка през март 2013 година

Неговото папство беше признато от прогресивните среди, само че той водеше борби с надълбоко консервативната секта на църквата, която се дразнеше от вниманието му към проблеми като социалното неравноправие, климатичната рецесия и бежанците. През декември той утвърди решение, позволяващо на свещениците да благославят неженени и еднополови двойки, което е забележителна смяна в позицията на католическата черква.
Някои от критиците на понтифика считат, че назначението му е невалидно поради оставката на Бенедикт.

През последните години Франциск беше споходен от неприятно здраве и постоянно намекваше за личната си оставка. Когато беше запитан за здравето си в изявление през септември, той се пошегува: " Все още съм жив, макар че някои желаят да съм мъртъв ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР